LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Mbyllja e kolegjit turk/ Reagon Ministrja e Arsimit: Këto janë arsyet

23 Shtator 2022, 09:15, Aktualitet CNA

Mbyllja e kolegjit turk/ Reagon Ministrja e Arsimit: Këto janë arsyet

Edhe pse prej disa kohësh ka qenë i hapur debati lidhur me mbylljen e shkollës jopublike “Mehmet Akif Ersoy”, sot ka ardhur një reagim nga ministrja e Arsimit, Evis Kushi.

Pas reagimit të shkollës, e cila hodhi hipotezat e veta, Kushi tregon se arsyet e vërteta janë disa shkelje të kryera nga ky institucion në rrafshin legjeslativ. 

 

SQARIM PËR OPINIONIN PUBLIK:
Nisur nga interesimi dhe spekullimet në lidhje me shkaqet që çuan në heqjen e licencës dhe mbylljen e shkollës jopublike “Mehmet Akif Ersoy”, sqarojmë se ky vendim është rezultat i konstatimit nga Ministria e Arsimit dhe Sportit të një sërë shkeljeve të legjislacionit në fuqi nga zotëruesit e licencës në fjalë.
1. Kanë filluar procesin mësimor 2022-2023 në një vendndodhje dhe mjedise të tjera, të pamiratuara nga MAS, pra pa certifikimin ligjor përkatës të standardeve të godinës.
2. Nuk i kanë plotësuar më tej kriteret ligjore edhe pse nga ana MAS është kryer dy herë verifikimi i tyre.
3. Në kushtet e ushtrimit të veprimtarisë jashtë kritereve përkatëse licenca duhet të revokohet.
Ministria e Arsimit dhe Sportit në çdo rast ka përgjegjësinë për garantimin e standardeve, sigurisë dhe mirëqenies së nxënësve. Prandaj, në respekt të ligjit dhe në mbështetje të 160 nxënësve dhe të familjeve të tyre, do të marrë të gjitha masat e nevojshme për të transferuar nxënësit në shkolla që përmbushin kriteret dhe standardet e funksionimit.
Ndërkohë Ministria e Arsimit dhe Sportit nënvizon se revokimi i licencës në fjalë nuk ka asnjë lidhje me spekullimet e ndryshme rreth shkaqeve të këtij vendimi.
Gjithashtu, Ministria e Arsimit dhe Sportit sqaron të gjithë të interesuarit për këtë çështje, se në këtë fillimviti shkollor nuk janë vënë re raste të tjera shkeljesh të së njëjtës natyrë dhe kriteret e standardet ligjore janë të përmbushura për të gjithë nxënësit e tjerë të shkollave jopublike./CNA.al

Lajmet e fundit nga