LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Skandali- Temperaturat mbi 40 gradë celsius në autobusët e Tiranës

31 Korrik 2023, 15:04, Denoncim CNA

Skandali- Temperaturat mbi 40 gradë celsius në autobusët e

Skandali me autobusët e Tiranës vijon.

Një nga linjat e autobusëve më të frekuentuara të kryeqytetit, ai i Laprakës, është kthyer në një sauna për qytetarët.

Temperaturat brenda autobusit kalojnë 40 gradë. Në këto ditë të nxehta qytetarët që përdorin linjat urbane, hasin shpesh problematika të tilla, ku nuk happen kondicionerët.

Skandali- Temperaturat mbi 40 gradë celsius në autobusët e

Skandali- Temperaturat mbi 40 gradë celsius në autobusët e

Skandali- Temperaturat mbi 40 gradë celsius në autobusët e

Edhe pse paguajnë për shërbimet, shpesh urbanet e Tiranës kthehen në një makth për qytetarët.

Më herët CNA ka denoncuar mosfunksionimin e duhur të linjave urbane të kryeqytetit.

Duke nisur nga mungesa e kushteve të udhëtimit, te mungesa e ulëseve, e kondicionerëve, që sigurojnë në dimër ajër të ngrohtë dhe në verë ajër të freskë,  që për pjesën dërrmuese të linjave kryeqytetase e veçanërisht atyre rrethkryeqytetase ka mbetur e njëjtë si në kohën e “karrocës së Dylit, duke ua bërë ferr udhëtimin qytetarëve të Tiranës.

Sipas ligjit, ndër kushtet që duhet të plotësojë një kompani për t'u licencuar është dhe ajo e komoditetit të udhëtimit që krahas detyrimeve të tjera përmban dhe pajisjen e autobusëve me sisteme ventilimi funksionale.

”Të jenë të pajisur me sistem ventilimi dhe ngrohje konform atyre të parashikuar për tipin përkatës nga uzina prodhuese dhe në gjendje pune”, lexohet në nenin 7 të ligjit Nr. 1649 “Mbi plotësimin e disa kushteve të veçanta në transportin rrugor të udhëtarëve”./ CNA

Lajmet e fundit nga